Parks and Recreation – 4×18 – Lucky

Parks and Recreation

– Anybody wanna go to J. J.’s for some after-dinner omelettes?
– Or how about you and I go back to my place?
– Yes.

— Ron och Linda

Leslies kampanj är nu inne på sista sträckan och vi borde snart få veta om hon vinner eller inte. Hon verkar åtminstone ligga bra till hos flygplatspersonalen om man ska döma av det här avsnittet. Vi fick ingen skymt av hennes motståndares nya kampanjledare denna veckan, men Leslie lyckades riskera sin kanditatur ganska bra på egen hand när hon tog det tveksamma beslutet att ställa upp på en stor intervju efter en jumbo-Margarita och några brinnande Tequila-shots.

Läs resten av detta inlägg…

Parks and Recreation – 4×17 – Campaign Shake-Up

Parks and Recreation

– Pawnee is way behind the times in terms of making its buildings wheelchair accessible. ”Not enough ramps” is the number three complaint among Pawnee seniors, right behind ”Everything hurts” and ”I’m dying”.

— Leslie

Denna veckans avsnitt koncentrerade sig på två olika historier, dels Leslies kamp mot Bobby Newports nya kampanjledare och dels Anns kamp mot bacillspridande stänkskydd på drickfontänerna i staden. Orsaken till att Ann fick detta ansvar är att Chris vill anställa någon för att ersätta Leslie nu när hon ska jobba mindre medan Ron vill undvika detta till varje pris.

Läs resten av detta inlägg…

Parks and Recreations – 4×16 – Sweet Sixteen

Parks and Recreation

– Never half-ass two things. Whole-ass one thing.

—  Ron Swanson

En sak som jag aldrig riktigt förstått med Parks and Recreation är den oförklarliga mobbningen av Jerry. Av någon anledning ogillas han av alla på kontoret utom möjligtvis Ron, men han ogillar å andra sidan alla. Det påminner lite om Michael Scotts oförklarade och blinda hat mot Toby i serien The Office, men där det i det fallet fanns en underliggande orsak finns här ingen logisk förklaring alls.

Läs resten av detta inlägg…

Parks and Recreation – 4×15 – Dave Returns

Parks and Recreation

– Dave, thank you so much for a lovely evening.
– Oh, actually, Ben? Would you mind if I talked to Leslie alone?
– Uh, actually, Dave, I’d like to talk to you.
– I don’t wanna to you, I wanna talk to Leslie.
– Well, I wanna talk to you and if not then I’d like to talk to Leslie.
– Well, I’d like to talk to Ben and then I’d like the three of us to talk together.
– Well then I’ll talk to Ben, and then you-and then I’ll talk to you. And you’ll talk to each other and then we’ll all three talk. Then.
– All right.
– So… who’s talking now?

— Leslie, Dave och Ben

Parks and Recreation har denna säsong börjat fokusera mer och mer på karaktärernas förhållanden och än så länge håller de sig på rätt sida om sentimentalitetslinjen. Till och med ett svartsjukedrama som i denna veckan blir riktigt roligt tack vare Leslies, Bens och Daves personligheter.

Läs resten av detta inlägg…

Parks and Recreation – 4×14 – Operation Ann

Parks and Recreation

 

– Thank you all for being here. Let’s get started.
– Wow, great attitude Ron.
– Sorry, I was talking to these ribs.

— Ron och Leslie

Parks and Recreation är en kul komediserie som har hållt på i ett par år nu och kommit in i ett bra tempo med bra kontinuitet och lagom skruvade karaktärer. Vad jag menar med lagom är att de är roliga och lite excentriska utan att vara helt utflippade som tyvärr har varit lite för vanligt i amerikanska sitcoms under åren. De är för det mesta sympatiska och lätta att tycka om.

Nu är det dags för årets Alla Hjärtans Dag-avsnitt i alla serier och denna är naturligtvis inget undantag. Alla huvudkaraktärerna utom Chris, som precis blivit dumpad av Jerrys dotter, och Ann har lyckliga förhållanden, vilket får Leslie att bestämma sig för att hjälpa Ann att träffa den rätta genom att tvinga alla andra att bjuda in en singelkille var till kvällens party. Det går ju som det går. Det slutar med att hon blir övertygad av April att gå på en date med Tom vilket hon naturligtvis ångrar ungefär 30 sekunder efter att hon satt sig ner.

Avsnittets andra historia följer Ben, Ron och Andy på en skattjakt som Leslie anordnat för Ben. Som vanligt har Leslie drivit det alldeles för långt med 25 ledtrådar som måste hittas och lösas, den ena klurigare än den andra. Lite överraskande är det Ron som i hemlighet brinner för att lösa mysterier och gåtor så han löser det mesta med en nästan övernaturlig slutledningsförmåga.

Denna serien håller alltid hög klass på manus och komedi och detta avsnitt är inget undantag. Även fast det är Alla Härtans Dag blir det aldrig överdrivet sentimentalt och idén med att låta totaldeppiga Chris vara DJ på festen är briljant.