Parks and Recreation – 4×14 – Operation Ann

 

– Thank you all for being here. Let’s get started.
– Wow, great attitude Ron.
– Sorry, I was talking to these ribs.

— Ron och Leslie

Parks and Recreation är en kul komediserie som har hållt på i ett par år nu och kommit in i ett bra tempo med bra kontinuitet och lagom skruvade karaktärer. Vad jag menar med lagom är att de är roliga och lite excentriska utan att vara helt utflippade som tyvärr har varit lite för vanligt i amerikanska sitcoms under åren. De är för det mesta sympatiska och lätta att tycka om.

Nu är det dags för årets Alla Hjärtans Dag-avsnitt i alla serier och denna är naturligtvis inget undantag. Alla huvudkaraktärerna utom Chris, som precis blivit dumpad av Jerrys dotter, och Ann har lyckliga förhållanden, vilket får Leslie att bestämma sig för att hjälpa Ann att träffa den rätta genom att tvinga alla andra att bjuda in en singelkille var till kvällens party. Det går ju som det går. Det slutar med att hon blir övertygad av April att gå på en date med Tom vilket hon naturligtvis ångrar ungefär 30 sekunder efter att hon satt sig ner.

Avsnittets andra historia följer Ben, Ron och Andy på en skattjakt som Leslie anordnat för Ben. Som vanligt har Leslie drivit det alldeles för långt med 25 ledtrådar som måste hittas och lösas, den ena klurigare än den andra. Lite överraskande är det Ron som i hemlighet brinner för att lösa mysterier och gåtor så han löser det mesta med en nästan övernaturlig slutledningsförmåga.

Denna serien håller alltid hög klass på manus och komedi och detta avsnitt är inget undantag. Även fast det är Alla Härtans Dag blir det aldrig överdrivet sentimentalt och idén med att låta totaldeppiga Chris vara DJ på festen är briljant.