The Big Bang Theory – 5×15 – The Friendship Contraction

 

– I thought you said candles were dangerous?
– This is a Bunsen burner. I’m a scientist, I know what I’m doing.

— Leonard och Sheldon

The Big Bang Theory är en sån där serie som fungerar som skräpmat för hjärnan. Det smakar gott och mättar för stunden, men när man tittar lite närmare på den innehåller den inte mycket av värde. Det kanske låter negativt men jag ser det inte så.

Ibland behöver man låta hjärnan vila lite och bli tillsagd när det är roligt. Det här avsnittet var ytterligare ett bra exempel på detta. När jag tittade på det var jag road, jag log och skrattade till lite ibland som man gör. Men när jag i efterhand gick igenom det lite mer noggrant för att hitta en bild och ett roligt citat till detta inlägg så var det inte lätt.

Jag såg för länge sedan en kort snutt av serien där skrattet inte var med och då förstår man lite bättre varför det är som det är. Man är helt enkelt väldigt lättpåverkad. Titta till exempel på det här klippet. När man ser det så är det mer sorgligt än roligt. Men nu ser man det ju inte så, som tur väl är.

I detta avsnitt blir Leonard trött på hans och Sheldons rumskamratsavtal och väljer att nedgradera deras vänskap till “bekanta” vilket gör att han slipper vara Sheldons chaufför med mera. Sheldon upptäcker att ingen annan heller har någon lust att bli hans personliga slav och börjar till slut försöka övertyga Leonard att skriva på avtalet igen. Efter ett antal misslyckade försök går Leonard med på det i utbyte mot skapandet av Leonard-dagen, som ska infalla en dag om året och uppmärksamma hans bidrag till Sheldons liv.

Howard och Raj ägnar avsnittet åt att komma på ett smeknamn åt Howard nu när han ska bli astronaut. Förutsägbart nog blir hans smeknamn till slut inte riktigt vad han önskat sig.

Ett ganska genomsnittligt avsnitt som tyvärr innehöll lite för lite Penny, Amy och Bernadette.