30 Rock – 6×05 – Today You Are a Man

 

– Boca, 2002. You’ve seen the tapes!
– What? No, I just…
– You are being coached, by me!
– Sorry Jack, I have to take this. Yes, may I please speak to pizza.
– The fake phonecall to buy time in an emergency, classic Donaghy.
– Ok fine, you got me.
– No, no. This just levels the playing field. Going mano-a-mano against a real adversary; me. It’s the ultimate game. Jack Donaghy, playing with himself. It’s a Jack-off.

–  Jack och Liz

30 Rock är en av få komediserier där jag faktiskt skrattar högt minst en gång per avsnitt. Det är också en serie där man kan se om ett avsnitt flera gånger och hitta nya skämt varje gång på grund av det höga tempot i replikerna.

Liz Lemon är en av de roligaste och mest sympatiska karaktärerna i en komediserie någonsin, i min mening. Man lider med henne när hon måste handskas med sina medarbetare och man gläds med henne när något för en gångs skull går bra.

Hennes historia i detta avsnitt handlar om hennes löneförhandling med Jack, vilket mynnar ut i Jacks löneförhandling åt Liz mot sig själv på Liz hemmaplan; i en glassbar. Citatet ovan är avsnittets höjdpunkt och innehåller minst 3 skratt i snabb följd, något som nästan är standard i denna serien. Det gäller att hålla sina skratt korta om man ska hinna uppskatta alla repliker.

Tracy och Jennas historia involverar ett uppträde på en bar mitzvah av någon anledning som jag inte kan minnas just nu. Den får dem dock att inse att deras divabeteende kan vara irriterande för andra och bestämmer sig för att vara ärliga mot sina medarbetare istället för att klaga på saker som inte har med deras riktiga problem att göra.

Under tiden försöker Kenneth få alla att uppskatta honom lite mer, något som inte känns riktigt konsekvent för hans karaktär. Han har aldrig tidigare uppvisat något behov av att uppskattas. Jag förlåter dock detta eftersom det ger oss nöjet att träffa Kristen Schaal i en liten biroll som Kennys ersättare; Hazel.

Kristen Schaal är en av mina favoritkomiker som tyvärr får alldeles för lite roller. Hennes roll i detta avsnittet var inte särskilt stor heller men man kan hoppas att karaktären återkommer i framtiden.

Som sagt, ännu ett högkvalitativt avsnitt av en av de bästa komediserierna just nu.