Parks and Recreations – 4×16 – Sweet Sixteen

– Never half-ass two things. Whole-ass one thing.

—  Ron Swanson

En sak som jag aldrig riktigt förstått med Parks and Recreation är den oförklarliga mobbningen av Jerry. Av någon anledning ogillas han av alla på kontoret utom möjligtvis Ron, men han ogillar å andra sidan alla. Det påminner lite om Michael Scotts oförklarade och blinda hat mot Toby i serien The Office, men där det i det fallet fanns en underliggande orsak finns här ingen logisk förklaring alls.

Jerry är den enda riktigt normala karaktären i serien, kanske är det därför de andra inte gillar honom? Han fyller i alla fall år den 29:e februari och Leslie glömde detta år bort det för att hon jobbar 100 timmar i veckan. Trots att Ron försöker övertala henne att ta lite ledigt från jobbet för att jobba på sin kampanj insisterar hon på att hon klarar av båda, vilket hon naturligtvis inte gör.

Den osannolika historien om Tom och Ann fortsätter, mot alla odds. Det roligaste i detta avsnitt var Toms lista på saker hans flickvän inte får göra, inklusive ogilla R’n’b-musik från 90-talet, fortfarande använda en iPad 1 och läsa böcker hela tiden. När de insåg hur olika de var hoppades jag att vi skulle slippa se mer av denna historien, men icke.

Trots många roliga repliker var detta ändå lite av ett mellanavsnitt. Inget ont i det, men man blir ändå lite besviken eftersom man har så höga förväntningar på denna serien.

Rating: ★★☆☆☆