30 Rock – 6×09 – Leap Day

– I don’t know a lot about business, but he did an Internet and now the computers like him and Wall Street is Google.

— Jenna

Varför är inte skottdagen en högtid egentligen? Detta avsnitt av 30 rock hade så många övertygande argument om det att jag hädanefter kommer fira skottdagen som en högtid. Kanske inte riktigt på lika bra sätt som i serien, men ändå.

Veckans avsnitt var regisserat av Steve Buscemi, så det kan förklara den lite annorlunda stilen. Jim Carrey gör en fantastisk parodi på sig själv och sin film The Grinch med lite inslag av The Santa Clause med Tim Allen. En av denna veckans många höjdpunkter.

Liz variant på Ett Oanständigt Förslag var en annan, där hennes “slut-off” med Jenna resulterade i många skratt. När Jennas tal om att en drös med andra golddiggers som var på väg till festen visade sig stämma på pricken var denna “romans” dock snabbt över.

Jack och Kenneth hade under tiden en Scrooge-inspirerad upplevelse tillsammans med Kenneth, men jag tror inte att den kommer påverka honom i längden. Samtidigt var Tracys historia var ovanligt nertonad denna veckan. Försöket att äta kinamat för $50 000 på en kväll var definitivt avsnittets svagaste punkt, men det spelade inte så stor roll när resten var så grymt roligt.

Jag gissar att antalet filmreferenser i detta avsnitt beror på regissören. Jag gillar att denna serien kan göra såna här helgalna avsnitt ibland utan att de för den skull känns “utanför” resten av serien. Det måste betyda att serien som helhet är ganska galen från början.

Rating: ★★★★☆