The Office – 8×16 – After Hours

– Freak, I need a favor.
– Well, then you’d have to call me by my name. Gabriel Susan Lewis.
– I’m gonna be gone for a few minutes, you make sure that Packard does not sleep with Nellie.
– What’s in it for G. S. L.?
– You really want Packard as your boss?
– Got it.

— Dwight och Gabe

Då var det dags för fortsättningen och avslutningen på förra veckans möte i Florida. Dwight och Packard är de två återstående kandidaterna för posten som Vice VD och ingen av dem drar sig för att använda fula metoder för att vinna Nellies förtroende. Dwight verkar ha återhämtat sig från sin blindtarmsoperation tidigare i veckan överraskande snabbt, så nu kan han åter fokusera på att försöka manipulera Nellie till att ge honom jobbet.

Packards plan att förföra henne till att ge honom platsen verkade fungera överraskande bra, så det blev ju naturligt att Dwight försöker hindra Packard genom att sno hans plan. Det överraskande var att han faktiskt lyckades, men jag misstänker att alkoholen påverkade hennes omdöme en smula. Fast å andra sidan har ju Dwight visat sig vara en riktig kvinnokarl tidigare i serien, bland annat på Jim och Pams bröllop och inte minst med Angela.

Efter en vecka i Florida sätter nu Cathy slutligen in en stöt på Jim, som hon pratade med någon kompis om redan innan de åkte dit. Lite överraskande att det dröjde så länge med tanke på hur osubtilt hon gör det. Genialt av Jim att använda sig av Dwight till att sätta käppar i hjulet för henne. Slutet av avsnittet visade även att de två faktiskt börjar närma sig något som liknar en vänskap, även om ingen av dem skulle erkänna det.

Hemma i Scranton har Val’s pojkvän läst ett par SMS som Darryl skickat till henne. Här hade Kelly några av veckans roligaste repliker när gruppen analyserade i detalj vad antalet punkter i slutet av meningen egentligen betydde. Det verkar det dock som om Darryl kommer att vinna över henne till slut.

Priset som veckans skitstövel går som vanligt till Ryan som försöker förföra Erin men abrupt överger den tanken när hon räknar på hur länge det skulle ta innan han skulle få komma till. Kelly har verkligen tur som har en så lojal pojkvän…..

Rating: ★★★½☆