30 Rock – 6×11 – Standards and Practices

– Do you have a second, Kenneth?
– No, there’s only one of me. Well, what are you asking?

— Liz och Kenneth

Nu börjar jag ana lite varför Kenneth roll har förändrats på sistone. Nu när han har makt att censurera program blir det en helt annan dynamik mellan honom och resten av karaktärerna, till och med Jack, som kan leda till lite annorlunda scenarion. Det skadar ju inte med lite omväxling så att serien inte bara kör på i samma hjulspår för länge. Sedan om det är en särskilt bra idé att låta Kenneth vara den som bestämmer vad som är lämligt att visa i TV är ju en annan fråga.

Historien med Jennas barn var lika plötslig och oväntad som den var absurd. Troligtvis kommer vi som mest få se dem igen som ett skämt i förbifarten, för de kommer säkert att få en egen show i serien. Upplägget är ju bara för bra för att inte utnyttja för att driva lite med alla dessa dokusåpor som Keeping Up With The Kardashians och Jon & Kate plus 8.

Jacks kamp mot ytterligare en nemesis fortsatte denna veckan, det har blivit några stycken nu. Jag kan inte minnas henne, men tydligen har hon varit med i något tidigare avsnitt. Alltid kul att se Chloë Moretz dock, så hon får gärna komma tillbaka fler gånger. Hon var den som lyfte filmen Kick-Ass flera nivåer så jag ser en ljus framtid för hennes skådespelarkarriär. Hennes roll i detta avsnitt var ju inte så stor så risken finns att vi inte får se så mycket mer av henne.

Jag nämnde Kenneths nya roll och hans nya förhållande med de andra, bland annat Liz. Vi fick här en liten försmak av vad som antagligen kommer att bli en stor del av resten av säsongen. Jag hoppas dock fortfarande att han gör något dumt så att han får gå tillbaka till sitt gamla jobb igen, han passade mycket bättre i den rollen. Nu känns det som om han plötsligt blivit mycket intelligentare vilket inte är lika roligt.

Rating: ★★★☆☆