The Middle – 3×19 – The Paper Route

The Middle

Denna veckan var det inte lätt att heta Sue Heck. Det började bra, med Matts brottarlag som vann en match för första gången och Sue som äntligen skulle bli av med sin tandställning. Men det vände ju väldigt snabbt när Matt flyttade och Sue fick en ännu större tandställning istället. Som sagt, hon hade det inte lätt denna veckan. Lyckligtvis verkar Axl faktiskt ha mognat lite på senare tid och visade att han kan vara en rätt bra bror ibland.

Läs resten av detta inlägg…

The Middle – 3×18 – Leap Year

The Middle

– I’m bored.
– You could vacuum.
– You’re hilarious.
– Why don’t you read a book?
– Why don’t you read a book?

— Axl och Frankie

Att fylla år på skottdagen verkar vara en trend i år i amerikanska serier. Både i The Middle och Modern Family gör någon det denna veckan. Här är det Sue, som har bestämt sig för att hon vill ha en överraskningsfest, trots Frankies förklaringar om att det inte fungerar så. Jag har länge ansett att Sue är den roligaste karaktären i denna serien och i detta avsnitt visar hon verkligen det. Sekvensen där hon går runt i huset och letar efter festen var hysteriskt kul.

Läs resten av detta inlägg…

The Middle – 3×17 – The Sit Down

The Middle

– They’ve got a lot of nerve talking to me like that. And you know, it wouldn’t have killed you to jump in and defend me.
– They had notes, I was confused!

— Frankie och Mike

Frankie och Mike provade en lite annorlunda föräldrametod denna veckan, och det gick ju ungefär så bra som man kunde vänta sig. Det vill säga inte alls. Att ge de här tre ungarna eget ansvar är som att ge en skrivmaskin till en grävling; tämligen lönlöst.

Läs resten av detta inlägg…

The Middle – 1×16 – The Concert

The Middle

– Don’t think of it as cutting. Think of it as reclaiming the spot that is rightfully ours.
– But…
– Sue, you’re gonna be cool.
– Uh-uh. That’s the thing that bad kid says in the drug movies when he’s trying to get you to drink drugs!

— Frankie och Sue

Som vanligt ett bra avsnitt av The Middle denna veckan, med tre historier varav två var lyckade och en mindre lyckad. Axls försök till att bryta lagen genom att springa fortare än hastighetsbegränsningen kändes inte så himla kul.

Läs resten av detta inlägg…

The Middle – 3×15 – Valentine’s Day III

The Middle

– This whole school business is grueling. I just turned in a book report on Artemus Fowl, now she’s making us write a paper about love. I’m 10! I don’t know anything about love.
– Well, that’s what the Internet is for. Just get on it, type in ”love” and see what comes up. You know what? Never mind.

— Brick och Frankie

The Middle är en serie som gått i några år och som namnet antyder är lite lagom rolig. Den har inte så många skratta-högt-stunder, även om det finns, utan humorn är lite mer lågmäld och småputtrig. Serien handlar om en familj i den amerikanska mellanvästern som lever ett alldeles vanligt liv med tre ungar och vanliga ekonomiska problem.

Eftersom det numera verkar vara lag på att alla komediserier måste ha ett Alla Hjärtans Dag-avsnitt och ett Thanksgiving-avsnitt varje år är denna serie inget undantag. Frankie och Mike kommer till en början överens om att spendera kvällen hemma, framför varsin tv med grillad kyckling, men efter att Frankie träffat på ett par väninnor i mataffären går de ut på en trevlig parmiddag istället. Naturligtvis uppstår det problem när en blomsterförsäljare erbjuder Mike att köpa en ros.

Samtidigt har Axl, Sue och Brick sina egna problem. Brick är tvungen att skriva en uppsats om kärlek, trots att han är alldeles för ung för att veta något om det egentligen. Axl sitter i en liknande sits där han måste hålla en presenation inför klass om en livsomvälvande upplevelse, något han saknar eftersom hans liv hittills varit ganska händelselöst. Sues problem däremot är mer praktiskt än teoretiskt. Hennes pojkvän har börjat använda tungan när det pussas vilket hon tycker verkar helgalet. Vem skulle någonsin tycka om det?

Gillar man den här typer av mysiga familjekomedier är The Middle en fullträff, vilket är det som gäller i mitt fall. Det är ingen serie som man absolut måste se så fort den kommer ut, men när man väl sätter sig och tittar brukar man ha ett fånigt leende på läpparna genom största delen av den.