The Middle – 3×15 – Valentine’s Day III

– This whole school business is grueling. I just turned in a book report on Artemus Fowl, now she’s making us write a paper about love. I’m 10! I don’t know anything about love.
– Well, that’s what the Internet is for. Just get on it, type in “love” and see what comes up. You know what? Never mind.

— Brick och Frankie

The Middle är en serie som gått i några år och som namnet antyder är lite lagom rolig. Den har inte så många skratta-högt-stunder, även om det finns, utan humorn är lite mer lågmäld och småputtrig. Serien handlar om en familj i den amerikanska mellanvästern som lever ett alldeles vanligt liv med tre ungar och vanliga ekonomiska problem.

Eftersom det numera verkar vara lag på att alla komediserier måste ha ett Alla Hjärtans Dag-avsnitt och ett Thanksgiving-avsnitt varje år är denna serie inget undantag. Frankie och Mike kommer till en början överens om att spendera kvällen hemma, framför varsin tv med grillad kyckling, men efter att Frankie träffat på ett par väninnor i mataffären går de ut på en trevlig parmiddag istället. Naturligtvis uppstår det problem när en blomsterförsäljare erbjuder Mike att köpa en ros.

Samtidigt har Axl, Sue och Brick sina egna problem. Brick är tvungen att skriva en uppsats om kärlek, trots att han är alldeles för ung för att veta något om det egentligen. Axl sitter i en liknande sits där han måste hålla en presenation inför klass om en livsomvälvande upplevelse, något han saknar eftersom hans liv hittills varit ganska händelselöst. Sues problem däremot är mer praktiskt än teoretiskt. Hennes pojkvän har börjat använda tungan när det pussas vilket hon tycker verkar helgalet. Vem skulle någonsin tycka om det?

Gillar man den här typer av mysiga familjekomedier är The Middle en fullträff, vilket är det som gäller i mitt fall. Det är ingen serie som man absolut måste se så fort den kommer ut, men när man väl sätter sig och tittar brukar man ha ett fånigt leende på läpparna genom största delen av den.