The Middle – 3×18 – Leap Year

– I’m bored.
– You could vacuum.
– You’re hilarious.
– Why don’t you read a book?
– Why don’t you read a book?

— Axl och Frankie

Att fylla år på skottdagen verkar vara en trend i år i amerikanska serier. Både i The Middle och Modern Family gör någon det denna veckan. Här är det Sue, som har bestämt sig för att hon vill ha en överraskningsfest, trots Frankies förklaringar om att det inte fungerar så. Jag har länge ansett att Sue är den roligaste karaktären i denna serien och i detta avsnitt visar hon verkligen det. Sekvensen där hon går runt i huset och letar efter festen var hysteriskt kul.

Axl är mitt mellan basketsäsong och fotbollssäsong och är så uttråkad att han dammsuger. Lite kul att rollerna mellan honom och Frankie växlades ett tag, men jag misstänker att det inte blir långvarigt. I övrigt hade han inte mycket att göra denna veckan vilket kanske är naturligt eftersom han var så uttråkad. Hans och Bricks tårta i slutet av avsnittet var en rolig detalj, speciellt Axls snygga decoration med ett ljus i mitten.

Historien om Mikes katt som inte var hans katt, bara en katt som hand tog hand om och matade och som till sist dog i hans armar var inte speciellt rolig. Det var nog inte meningen heller, och den var en bra kontrast mot seriens vanliga lättsamma humor. Det roliga blir alltid roligare om man har något tragiskt att jämföra det med.

Den stora nyheten i avsnittet var att Bricks sociala träningsgrupp fick en ny medlem. En tjej! Inte konstigt att hela gruppen helt plötsligt blev motiverade att se till så att gruppen inte las ner på grund av pengabrist. Gänget med missanpassade ungar i denna gruppen är en av de bästa delarna av serien så jag hoppas att den inte läggs ner.

Rating: ★★★½☆