Modern Family – 3×17 – Leap Day

– Shhh! The first rule of dealing with the cycle; you never mention the cycle. You tiptoe around it. The woman’s actually taken great pains to hide the monster she’s become, but if you acknowledge it, that brings the monster forth.
– My God. And there’s three of them.

— Phil och Luke

Jag kan inte minnas att det varit så förr om åren, men nu har tydligen alla amerikanska komediserier bestämt sig för att fira skottdagen. Modern Family tar dock inte ut svängarna lika mycket som 30 Rock, här är det främst Phil som tar den på blodigt allvar. Tyvärr sammanfaller den detta år på samma dag som något annat som definitivt är blodigt allvar; hans frus och döttrar månadscyklar.

Hans planer på att försöka fira skottdagen med trapetskonster utan dem, men tillsammas med Luke och Manny, utan att göra dem arga var ju dömt att misslyckas men klart den roligaste delen av veckans avsnitt. Lyckligtvis vändes hans olycka till lycka i slutet när de tres samlade hormonstinna ilska gjorde att han fick svinga sig i trampolinen trots att de egentligen kom efter stängningsdags.

Cams födelsedag infaller på skottdagen vilket enligt honom själv gör honom till 10 år eftersom han föddes för 40 år sedan. Historien om Mitchells planerande av hans födelsedag hade ett par roliga sekvenser, speciellt när kan distraherade honom så att han inte skulle se vad som bars in i huset, men i stort var den inte så intressant. Att Cam var nojig över att fylla 40 var ju lite stereotypiskt, men han är å andra sidan ganska stereotypisk överhuvudtaget så det passade ju in ganska bra.

Historien om Jay och Gloria var också ganska underhållande denna veckan. Hans reaktion på att se sig själv i spegeln med en tekopp och rosa morgonrock var riktigt rolig och avslutningen med Glorias utbrott på kajen var också kul. Sammantaget ett helt ok avsnitt.

Rating: ★★★½☆