The Office – 8×17 – Test the Store

– Tough day, yes. But I feel good. I put the office in their place, took a bunch of painkillers, drank half a bottle of wine, took my pants off. I just feel good.

— Andy

Jag vet inte om det berodde på att vi spenderade lite mer tid tillbaka på kontoret än i den nyöppnade Sabre-butiken i Florida, men denna veckans avsnitt var roligare än vanligt. Även om det hände en del roligt med Florida-delen så hoppas jag att den historien snart avslutas, det känns inte som om den kommer kunna hålla så länge till.

Saker som jag gillade med den halvan av avsnittet var bland annat Erin utklädd till hipster tältande utanför affären, Dwights illa dolda avsky för bloggare och Ryans tal som Jim fick hålla. Jag fnissade även lite åt Chuck-referenserna, en litet insiderskämt om förvirringen som råder på Internet om att Jim Halpert och Chuck Bartowski är så lika.

Dwight fick till slut jobbet som vice VD på Sabre, tack vare Jims lyckade presentation. Nu ska det bli intressant att se hur han hanterar det. Hade det hänt i tidigare säsonger av serien hade läget varit ett helt annat, men Dwight har förändrats betydligt under denna säsongen. Han verkar nästan blivit lite mänsklig, vilket är tur för hans tidigare medarbetare, numera hans anställda. Jim hade till exempel inte fått behålla sitt jobb i många sekunder förut, men nu har de utvecklat ett slags vänskap som troligtvis hindrar Dwight från att sparka honom.

Hemma i Scranton har ju Andy blivit utsatt för en attack av ett gäng. Att gänget bestod av ett antal småbarn visade sig smart att försöka dölja för resten av kontoret med tanke på hur de reagerade när de fick reda på det. Under Tobys föreläsning om självförsvar fick vi avsnittets absoluta höjdpunkt när Creed följde hans instruktioner om att “Slå, Skrik och Spring” lite för bokstavligt, lappade till Meredith i huvudet, skrek och sprang iväg. Creed har verkligen varit underutnyttjad denna säsongen men är alltid fantastiskt rolig när han får vara med i bild.

Efter ett antal medelmåttiga avsnitt var det kul att se att serien fortfarande har lite av det gamla stuket kvar i sig. Det gäller bara att utnyttja de karaktärer som finns på rätt sätt. Det har alltid varit de små detaljerna och kommentarerna i förbifarten som varit The Offices styrka, som Angelas våldtäktsflöjt och Kevins analys om hur man hanterar mindre attackerare. Självklart slänger man dem i ett kar med elektricitet.

Rating: ★★★★☆