30 Rock – 6×10 – Alexis Goodlooking and the Case of the Missing Whisky

– Elizabeth, I’m gonna ask you to leave.
– Yeah, but if you look at my Internet history I’m researching a movie about two male centaurs kissing.

— Lynn och Liz

Även solen har sina fläckar, heter det ju, och även bra serier har sämre avsnitt. Denna veckans 30 Rock var ett bra exempel på detta. Ingen av avsnittets tre historier fungerade speciellt bra och avsnittet bara lunkade på i maklig takt utan att något egentligen hände. Tyvärr är det ju omöjligt att hålla en så hög standard som serien vanligtvis gör för evigt, så några såna här avsnitt per säsong får man räkna med.

 Jag gillar inte alls historien om att Kenny fått sparken från sitt jobb som alltiallo och på något sätt ska hitta ett annat jobb inom företaget. Visst kan det vara bra med lite förnyelse och omväxling i en serie, men i det här fallet funkar det inte alls. Att han dessutom skulle börja förvandlas till någon slags karriärslysten kosymnisse är ju bara löjligt och går helt emot hans karaktär. Trots ett par ljusglimtar (“Kenneth, a word?” “Balloon!”) fanns det inte mycket att skratta åt här.

Historien om Petes whisky innehöll lite roliga scener, bland annat ett par hyffsat kul sekvenser från Jennas kriminalserie “Good looking” som skickar ett par pricksäkra sparkar mot alla dessa polisserier som amerikansk tv verkligen drösar av, men i övrigt kändes det lite som utfyllnad. Tyvärr brukar Tracys historier göra det nuförtiden och jag vet inte riktigt vad det beror på. Kanske börjar man tröttna lite på hans “galna” upptåg?

Liz fejkade relation med Frank var det som var roligast i detta avsnitt även om denna sortens historia har funnits med i alla komediserier sedan tidernas begynnelse. Mycket har att göra med Tina Feys fantastiska timing och hon bär verkligen upp hela det här avsnittet. Hon är verkligen den roligaste kvinnan i världen just nu, i min mening. Susan Sarandon är i princip raka motsatsen och passar verkligen inte i komedier. Jag hoppas hennes gästspel i denna serien blir få i framtiden också.

Rating: ★★☆☆☆