The Simpsons – 23×17 – Them, Robot

Ännu ett filminspirerat avsnitt av The Simpsons denna veckan. Förra avsnittet var ju som bekant en ren hyllning till Inception och denna gången var det dags för science fiction-filmen I, Robot att bli Simpsonifierad. Jag har faktiskt inte sett den filmen, men de bitar jag sett genom diverse trailers och tv-reklam under åren har gett mig en någorlunda bra idé om vad som händer i den.

Det tog ett tag innan jag kom på varför jag kände igen robotarnas röst. Passande nog är det ju Brent Spiner, som nog är mest känd som roboten Data i serien Star Trek: The Next Generation. Riktigt kul att höra honom igen, måste jag säga.

Handlingen var för övrigt ovanligt sammanhängade denna veckan. Vanligtvis brukar inte scenerna i början egentligen vara viktiga för resten av avsnittet, men i detta fallet så påverkade de faktiskt hela historien. Ett hyffsat avsnitt.

Rating: ★★★☆☆