The Simpsons – 23×17 – Them, Robot

The Simpsons

- Mr. Burns, you are liable for thousands of dollars per employee. Not to mention my extensive fees which aaAAH!
- This trapdoor app works like a charm. Excellent.

– Advokaten och Mr. Burns

Ännu ett filminspirerat avsnitt av The Simpsons denna veckan. Förra avsnittet var ju som bekant en ren hyllning till Inception och denna gången var det dags för science fiction-filmen I, Robot att bli Simpsonifierad. Jag har faktiskt inte sett den filmen, men de bitar jag sett genom diverse trailers och tv-reklam under åren har gett mig en någorlunda bra idé om vad som händer i den.

Det tog ett tag innan jag kom på varför jag kände igen robotarnas röst. Passande nog är det ju Brent Spiner, som nog är mest känd som roboten Data i serien Star Trek: The Next Generation. Riktigt kul att höra honom igen, måste jag säga.

Handlingen var för övrigt ovanligt sammanhängade denna veckan. Vanligtvis brukar inte scenerna i början egentligen vara viktiga för resten av avsnittet, men i detta fallet så påverkade de faktiskt hela historien. Ett hyffsat avsnitt.

Betyg på detta avsnittet: ★★★☆☆