The Simpsons – 23×14 – At Long Last Leave

– You know, I’m glad we’re in exile.
– Yep, I never realized how much I hated every single one of my friends and relatives.
–  I don’t think this place is so great. I’m trying to make the best of things, but I’m worrying Maggie’s falling in with a bad crowd.

— Lisa, Homer och Marge

Då var det dags för det femhundrade avsnittet av The Simpsons och det innehöll till en början en massa referenser till den långa historien. Bland annat fick vi ett flertal ändringar i introt, inklusive en lång bit med gamla klipp från soffsekvensen i början. Det var tyvärr den bästa delen av avsnittet.

Lite besviken blev man ju när avsnittet i sig var så medelmåttigt, man hade ju väntat sig mer. De verkar ju dock ha väntat sig den reaktionen med tanke på att de i början skriver: “The Most Meaningless Milestone of All!” och i slutet en text om att få lite frisk luft innan man går online och klagar på hur mycket det sög.

Historien om att de blir utkastade från staden var kanske inte helt ologisk, men slutet av avsnittet var desto mer förvirrande. Varför flyttade hela staden plötsligt med dem? Då blir de ju inte av med dem iallafall?

Nej, det här var ett alldeles vanlig avsnitt av The Simpsons, men eftersom förväntningarna var lite förhöjda så blir betyget ett snäpp sämre.

Rating: ★★☆☆☆