The Office – 8×19 – Get the Girl

Jag hoppades att vi fått se det sista av Nellie i och med att butiken i Florida skjutits i sank av Robert California, men icke sa Nicke. Nu verkar det ju nästan som om hon kommer att bli en permanent karaktär i serien om inte Andy stiger in och tar tillbaka sitt kontor i nästa avsnitt. Han är ju inte direkt känd för sin självsäkerhet och karriärslystnad och han verkade ju trivas bättre som receptionist i ett tidigare avsnitt, men då tar han ju å andra sidan Erins jobb.

Jag är tyvärr ingen fan av Nellie och hennes nedlåtande attityd mot allt och alla omkring sig, inklusive oss som tittar till viss del. Robert California verkar dock ganska tagen av hennes rättframma attityd och okonventionella stil. För att inte säga förvirrad. Dock så vet vi ju att han inte kommer att vara kvar i serien efter denna säsongen, men det betyder ju inte att Nellie inte blir kvar. Som sagt, vårt hopp ligger till att Andy sätter ner foten. Nämnde jag att oddsen är emot oss?

Andys besök i Florida slutade ju som tur väl lyckligt, det hade varit ett annat bakslag om Erin hade försvunnit från serien. Jag har sagt det förut och säger det igen; Erin är en av de absoluta höjdpunkterna som finns kvar i The Office, och de börjar bli oroväckande få. En annan är fortfarande Creed, som vi fick inte bara en utan två doser av denna gången. Det tackar vi för. Jag undrar om de någonsin kommer göra ett avsnitt som handlar om honom. Jag hoppas nästan inte det, det riskerar att bli för mycket på en gång. Creed gör sig nog bäst i små doser.

Betyget för detta avsnitt dras ner av Nellie, men upp igen av Creed, så det hamnar ändå på godkänt. Om man tittar på IMDBs lista över avsnitt så verkar nästa vecka bli säsongsavslutning. Jag hoppas de har fel och att resten av avsnitten bara inte schemalagts riktigt än, för om det slutar med att Nellie fortfarande är chef vet jag inte om jag ens vill att det ska bli en säsong till.

Rating: ★★★☆☆