Community – 3×11 – Urban Matrimony and the Sandwich Arts

Äntligen är Community tillbaka igen efter tre månaders uppehåll. Serien las på hyllan i december på “obestämd tid” och jag tillsammans med många andra antog att detta betydde att serien blivit nerlagd, men tydligen tog tvbolagscheferna sitt förnuft till fånga och nu fortsätter alltså säsong 3. Jag vet inte om den starka reaktionen på Internet spelade en roll i beslutet att fortsätta, för tydligen är tittarsiffrorna egentligen lite för låga så något måste det ha berott på.

Om du inte sett serien tidigare så är detta allt du behöver veta: Jeff Winger var en framgångsrik advokat tills någon upptäckte att han inte hade tillräckligt med högskolepoäng för jobbet. Han blev då tvungen att gå tillbaka till college för att läsa in de där poängerna. Väl där hamnar han i en studiegrupp tillsammans med Britta, Annie, Shirley, Troy, Abed och Pierce, en tämligen splittrad grupp av elever som blir nära vänner. Utöver denna grupp av huvudpersoner har vi karaktärer som rektor Pelton och Chang, tidigare spanskalärare, sedan student och numera säkerhetsvakt.

Denna serien är kort sagt den smartaste komediserien på tv just nu. Dialogen och skämten är snabba och karaktärerna är för det mesta excentriska, men alla är unika och väl utvecklade. I detta avsnitt ska Shirley gifta sig med sin exman, som spelas av Malcolm-Jamal Warner (mest känd som Theo i den gamla serien The Cosby Show), samtidigt som hon ska starta en smörgåsaffär i skolans cafeteria tillsammans med Pierce. Jeff, som är helt emot giftemål i allmänhet, ska hålla tal och Britta, som också är emot det, ska anordna bröllopet tillsammans med Annie. Troy och Abed koncentrerar sig på att vara normala, vilket ironiskt nog gör att de verkar konstigare än vanligt.

Jag hade nog lite väl höga förhoppningar på detta avsnitt eftersom det varit en sådan lång paus, men det var ju trots allt ingen paus när de spelade in det så då var det ju bara ett avsnitt mitt i säsongen och inget speciellt med det. Trots en märkbar brist på Chang så var det mycket underhållande som vanligt, men med Community-mått mätt som var det alltså ganska genomsnittligt. Betyget blir därför därefter.

Rating: ★★★☆☆