The Big Bang Theory – 5×17 – The Rothman Disintegration

– How does it work?
– Oh, it’s very simple. Scissors cut paper, paper covers rock. Rock crushes lizard, lizard poisons Spock. Spock smashes scissors, scissors decapitates lizard. Lizard eats paper, paper disproves Spock. Spock vaporizes rock and as it always has, rock crushes scissors.

— Kripke och Sheldon

Jag har alltid varit lite tveksam till Kripke i denna serien. Ibland baseras alltför mycket humor om honom på hans talfel och visst kan det vara kul ibland, men när det hanteras som i avsnittet om den nya iPhonen och dess program Siri, där han själv inte verkade medveten om det, blir det bara elakt. Lyckligtvis används det oftast bara som ett småkul karaktärsdrag, som i detta avsnittet.

Hans och Sheldons rivalitet är nästan lika underhållande som Sheldons och Wil Wheatons och när de nu ska tävla om det lediga kontoret drivs den längre än den har gjort förut. Deras basketutmaning var riktigt rolig, och det jag ännu roligare att se återkomsten av Sten, sax, påse, ödla, Spock.

Samtidigt börjar Amys förhållande med Penny mer och mer likna filmen Single White Female. Förhoppningsvis lugnar hon ner sig innan hon kör in en klack i Leonards öga. På senare tid tycker jag att tjejgruppen får mycket roligare repliker än killarna. Jag antar att det kan bero på att killarna är lite mer begränsade i sin samtalsbredd.

Detta var ett standardavsnitt, vilket är ett bra betyg eftersom serien håller en ganska hög standard.