Många serier blir det

TV Overload

Om du är som jag och har samlat på dig ett bra antal serier att följa genom åren så antar jag att du också just nu upplever en ketchup-effekt av nya avsnitt. Hösten och våren är traditionellt de tider då många serier startar nya säsonger eller kommer tillbaka efter ett uppehåll vilket gör att vi som gillar bra tv kan känna oss lite överväldigade. Själv har jag en tendens att bli lite rastlös när mina favoritserier inte visas vilket leder till att jag börjar titta på lite andra, vilket gör att jag i slutändan får ännu fler serier som jag vill kolla samtidigt.

Läs resten av detta inlägg…

När bör en serie sluta?

Dexter

Efter att ha läst ett inlägg från en tv-intresserad vän på hans blogg där han diskuterar den amerikanska varianten av serien The Office och hur den står sig såhär i efterhand, började jag fundera på hur länge en serie egentligen bör hålla på innan den avslutas. Det heter ju att man bör sluta när man ligger på topp, men är detta verkligen det bästa alternativet?

Läs resten av detta inlägg…

Ben and Kate – Bästa nya komediserien 2012

Ben and Kate

Vi börjar närma oss upploppet av 2012 och så här års är det ju tradition att börja utnämna det bästa och det sämsta med året som gått. Jag är tyvärr inget vidare på detta men tänker ändå göra ett försök. För att börja lite försiktigt och inte sträcka något så tar jag bara en sak i taget, och vi börjar med kategorin komediserier.

Detta året har inte varit något vidare när det gäller nya komediserier. Det finns dock några stycken som stuckit ut från mängden och hängt kvar i min personliga favoritlista. Mina kandidater till vinnare i denna kategorin är följande tre serier.

Läs resten av detta inlägg…