Modern Family – 3×18 – Send Out the Clowns

– You take the car, I’ll go with the guys.
– In that tiny car? How are you all possibly gonna… Forget I asked.

— Cameron och Mitchell

Det kan inte vara lätt att ha en mamma som Gloria alltid, speciellt inte om man är kille. När man tänker efter är det lite konstigt att Manny inte har fler kompisar som Griffin, men när man tänker efter lite till så är det kanske inte så konstigt. Haken är ju att för att att vara kompis med Manny så måste man ju faktiskt spendera tid med honom och det kan inte vara det lättaste. Han är ju lite speciell.

Två lite större gästskådisar denna veckan, dels Ellen Barkin som Phils nemesis Mitsi Roth och dels Bobby Cannavale som Camerons gamla clownpartner Lewis. Jag vet inte om det är ett dåligt tecken att serien börjar ta in gästskådisar för att idéerna börjar ta slut, eller om det är ett bra tecken att massa kända skådespelare vill vara med i serien för att de tycker den är bra. Manuset denna veckan var ju i vilket fall inte det starkaste.

Det här med att vara vän med sina föräldrar på Facebook och andra sociala medier är ju alltid jobbigt, och jag antar att det måste vara extra jobbigt om man är en tonårig tjej med en mamma som Claire. Det verkar dock som om Haley och Alex börjar bli bättre och bättre vänner nu när de börjar bli äldre vilket är lite synd. Rivaliteten och de bitska kommentarerna dem emellan var en av de bästa sakerna med de två första säsongerna av serien.

Det känns överlag som om Modern Family är inne i en liten kreativ svacka just nu, men det kanske bara beror på att att de fortfarande är runt mitten av säsongen. De flesta serien brukar vara bäst i början och slutet av sina säsonger så vi får hoppas att även denna hittar tillbaka till sin högform inom kort.

Rating: ★★½☆☆