30 Rock – 6×12 – St. Patrick’s Day

Serier som 30 Rock visar ibland att själva historien är underordnad humorn och denna veckas avsnitt är ett mycket bra exempel på detta. Trots tre historier som i sig själva var tämligen ointressanta var detta ett riktigt roligt avsnitt tack vare de många fantastiska skämten och sköna karaktärerna som fick göra det de är bäst på; vara sig själva.

Äntligen börjar vi till exempel få se tecken på att Kenneth trots allt är en NBC Page innest inne och att det finns hopp om att han kommer återvända till sin rättmätiga plats bakom sitt skrivbord i korridoren snart. Förhoppningsvis betyder det inte att Hazel får sluta, hon visar fortfarande upp mycket komiskt potential även om hennes karaktär inte riktigt blommat ut helt ännu. Och vi har ju fortfarande inte fått se hur eller om hennes besatthet av Liz utvecklar sig.

Historien om Jennas och Tracys rivalitet börjar bli lite väl gammal nu, men som tur väl hade vi denna gången Hazel som förde in lite ny humor i detta scenario. Jacks historia om hur han finner ett nytt mål i livet genom att spela brädspel med författarna var mest intressant för att vi nu kanske får se lite av den gamla goda Jack då han verkar ha bestämt sig för att ta över makten i hela Kabletown. Kommentaren om anledningen till att författarna stannade inne denna dagen var ju också klockren.

Avsnittets stora punkt var ju dock att Liz äntligen sa “jag älskar dig” till Criss. Det är ett stort steg för henne och jag hoppas att hon blir lite lyckligare av sitt förhållande med honom, även om en sur och cynisk Liz faktiskt är mycket roligare än en lycklig Liz. Tracys kommentar i slutscenen om att publiken älskar när karaktärer utvecklas var mycket träffande, frågan är varför så få serier verkar utnyttja detta faktum.

Rating: ★★★½☆