House of Lies – 1×11 – Business

Att affärsvärlden som karaktärerna i House of Lies rör sig i var hård och känslokall visste vi redan, men i detta avsnittet sjönk nivån till helt nya djup. Det verkade till och med som om Marty blev överraskad över hur grymma människor kan vara mot varandra när det handlar om pengar, makt och överlevnad. Men Marty visade iallafall att kan kan spela med de stora grabbarna när det gäller och även sjunka till deras nivå om han blir pressad.

Att Marco skulle bli den som satte in den slutgiltiga dolkstöten i Martys rygg hade jag inte förutspått. Jag trodde verkligen att de var på samma sida men tydligen är Marco tillräckligt jävlig för att till och med lura Marty. Jag undrar om den där oljemiljardären som Marco pratat om ens existerar, det skulle inte förvåna mig om han hittat på det med. Det kändes ju som om han planerat detta ett bra tag nu.

Kommer Jeannie att ha någon nytta av att hon legat med Marco nu? Och kommer vetskapen om att han även legat med Tara att hjälpa dem att slå tillbaka? Hon har ju ett antal val att göra nu om hon ska vara lojal mot Marty eller fortsätta på den inslagna sängvägen mot toppen. Jag hoppas på och lutar åt det förra. Hon är ju tillräckligt smart för att komma dit utan att utnyttja sin kvinnlighet, men frågan är om det ens är möjligt i den världen.

Doug och Clyde hade riktigt många sköna repliker denna veckan, men de överlägset roligaste var de om att Doug lät som en seriemördare. Kanske min kommentar om de två i förra veckans recension var närmare sanningen än jag kunde ana? Det återstår att se nästa vecka  när det redan är dags för säsongsavslutning. Kommer Marty verkligen att fixa det här? Läget ser ju onekligen väldigt mörkt ut just nu.

Rating: ★★★½☆