Californication – 5×11 – The Party

Hanks familj och vänner har för vana att anklaga honom för att orsaka kaos och oreda var han än dyker upp, men som detta avsnittet mycket tydligt visar så lyckas de orsaka ordentligt med kaos på egen hand även när Hank är den som är vettigast i gänget. Till och med Samurai Apocalypse var lugnare och mer sansad än någon annan på festen och det säger en hel del.

Att Beccas pojkvän Tyler och Hank till slut skulle hamna i slagsmål var väl mer än tidsfråga än något annat. Min gissning om att det skulle bero på Lizzie var helt fel, men att Kali var den som skulle strula runt med honom var lite oväntat, för att inte säga osannolikt. Visst är Tyler väldigt mycket som en ung Hank men att hon skulle stå ut med honom trodde jag inte. Men hon kanske dras till idioter.

Richards nyfunna frälsning och nykterhet var riktigt kuslig och hans nya sponsor hjälpte ju inte till att minska obehaget direkt. Patrick Fischler, som spelar Gabriel här, har ett utseende som passar bäst i en David Lynch-film och var ju mycket riktigt med i den i mitt tycke bästa av dem: Mulholland Drive. Man måste ju verkligen ifrågasätta Richards mentala hälsa efter detta avsnittet. Kommer Karen verkligen att stanna hos honom om hon får reda på vad som hände?

Charlie fortsatte att ha det jobbigt denna veckan. Det verkar inte som hans förhoppningar om ett långt och lyckligt liv tillsammas med Lizzie kommer slå in. Även Stu och Marcys äktenskap börjar bli lite ostadigt nu när Marcy börjar misstänka att han är otrogen.

Det var ovanligt att se Hank vara förnuftets röst för en gångs skull, men det gjorde att alla de andra karaktärerna verkligen kunde skina. Jag kan inte minnas ett avsnitt när så många av dem varit på samma plats vid samma tidpunkt i något avsnitt förut men det ledde ju till ett av de bästa avsnitten för säsongen, helt klart. Nästa vecka är det säsongsavslutning och jag kan nästan slå vad om att Hank kommer missa åtminstone ett plan till New York.

Rating: ★★★★☆