House of Lies – 1×12 – The Mayan Apocalypse

House of Lies

Det var en fest som hette duga det. Första säsongen av House of Lies avslutades ungefär som hela säsongen har sett ut, med både positiva och negativa delar. Det är en del av anledningen till att jag gillar denna serien. Ingen av karaktärerna är egentligen särskilt ”goda”, men det är det som gör att de goda handlingarna de ibland utför märks desto mer. Sedan att de goda handlingarna oftast görs för att rädda sitt eget skinn är ju en annan femma.

Läs resten av detta inlägg…

House of Lies – 1×11 – Business

House Of Lies

Att affärsvärlden som karaktärerna i House of Lies rör sig i var hård och känslokall visste vi redan, men i detta avsnittet sjönk nivån till helt nya djup. Det verkade till och med som om Marty blev överraskad över hur grymma människor kan vara mot varandra när det handlar om pengar, makt och överlevnad. Men Marty visade iallafall att kan kan spela med de stora grabbarna när det gäller och även sjunka till deras nivå om han blir pressad.

Läs resten av detta inlägg…

House of Lies – 1×10 – Prologue and Aftermath

House of Lies

Jag har tidigare tyckt att House of Lies har varit en kul liten serie med trevliga karaktärer som man lätt tycker om, och tidigare avsnitt har varit mestadels humoristiska i stilen. Men så kommer ett sånt här avsnitt och förvandlar serien till förstaklassigt drama och vi får börja lära känna karaktärerna in på bara skinnet. Och det är inte vackert.

Läs resten av detta inlägg…

House of Lies – 1×09 – Ouroboros

House of Lies

– Can you nurse a hard-on?
– If anybody can do it, you can.
– You’re the hard-on who needs a nurse.
– Ew, what?

 — Doug och Clyde

Som så många andra serier fungerar House of Lies bäst när så många som möjligt av seriens karaktärer interagerar med varandra, något som detta avsnitt är ett mycket gott exempel på. Här fick vi se både en professionell och en privat sida av flera av dem, vilket gör dem till multidimensionella karaktärer som man lär känna och tycka om. Resultatet blir att nästan varje avsnitt blir bättre än det förra eftersom man tycker mer och mer om dessa personer.

Läs resten av detta inlägg…

House of Lies – 1×08 – Veritas

House of Lies

– So, finally it just got to the point, I said to the professor straight out; If I show them to you, you think you could stop staring at them in class?
– That was such a good story, about your boobs.

— Beth och Jeannie

Saker och ting börjar se mörkare och mörkare ut för Marty och hans team. Förra veckans misslyckande som kostade firman ett stort konto hos Pfizer verkar inte vara något som kommer glömmas bort i första taget. Nu när Gallweather riskerar att slås ihop med Metro Capital ligger de allihop risigt till. Men Marty kommer ju naturligtis inte att ge sig utan strid, vilket vi ser fram emot.

Läs resten av detta inlägg…

House of Lies – 1×07 – Bareback Town

House of Lies

– I am not fucking that sloppy Maryland housewife, that is so not in my job description.

— Jeannie

Det där gick ju inget vidare. Ett uppdrag som verkade vara ett öppet mål förvandlades plötsligt till en mardröm för Marty och hans team. Det är ju ironiskt att det var när han höll sig till sanningen som saker och ting verkligen gick åt helvete.

Läs resten av detta inlägg…

House of Lies – 1×06 – Our Descent Into Los Angeles

House of Lies

– You know I love hanging out with you.
– April, don’t bullshit me, ok? I don’t want to play games with you, just tell me what’s up. Don’t soft-sell it.
– I killed someone.
– Ok, maybe you can soft-sell it a little bit.

— Marty och April

Då var det alltså helg och vi får se vad managementkonsulter gör på fritiden. Det visar sig vara tämligen likt de det gör på jobbet, åtminstone för Marty. Denna vecka måste han hjälpa både April och Roscoe och han drar med sig Doug och Clyde också. Jeannie försöker hålla sig därifrån men använder till slut jobbet som en ursäkt för att komma ifrån sin fästman.

Som vi fått veta i webbserien Fridays at Galweather (del 5 är ute nu) så tillbringar teamet måndag till torsdag ute i fältet och fredagen på kontoret. Tyvärr glider Greg Norbert numera omkring där och han är defintivt ute efter revansch på Marty. Han verkar även lite sugen på Jeannie, men vem kan klandra honom för det?

På tal om Jeannie så verkar det ju ganska klart att hon inte är jätteförtjust i tanken på att gifta sig. Ragget hon fick med sig i förra avsnittet och panikattacken i tårtaffären i detta är ju ganska tydliga tecken.

Martys möte med rektor Gita, ex-frun Dawn och sin pappa Glenn var väldigt konstigt, måste jag säga. Jag trodde till slut att det var en dröm eller hallucination, men det verkar som om de faktiskt uppträdde så. Det är iallafall tydligt att hans mors självmord påverkat, och fortfarande påverkar, honom allvarligt. Jag undrar om vi kommer att få se lite flashbacks om det i kommande avsnitt.

House of Lies – 1×04 – Mini-Mogul

House of Lies

 

– Whenever you have any question about what you should be doing, just ask yourself this; ”What would Clooney do?”
– Riiight, right, right, ok. And what would Clooney do?
– He would tap that fucking ass.

— Clyde och Doug

House of Lies är en relativt ny serie som handlar om en grupp ”management consultants” som anlitas av stora företag för att rådgiva dem om marknadsstrategier och liknande. Det låter väl spännande? Lyckligtvis är deras mål inte att hjälpa sina kunder, utan att försöka tjäna så mycket pengar på dem som möjligt. Med alla medel.

Gruppen leds av Marty, en charmör med en sociopatisk exfru och en feminin 10-årig son. Resten av gruppen består av ungkarlarna Clyde (Ben Schwartz) och Doug (Josh Lawson), som konstant tävlar om vem som kan ligga med flest kvinnor, och Jeannie (spelad av Kristen Bell).

I veckans avsnitt hyrs de in av en ung programmerare som blivit rik på ett säkerhetssystem han programmerat, men som nu riskerar att bli överkörd av styrelsen i företaget han grundat. Problemet visar sig vara att Alex, som han heter, är lite av en skitstövel som är mer intresserad av att spela gangsta än vad som är bäst för företaget. Utmaningen blir att få honom att självmant lämna över sitt företag till styrelsen, men fortfarande betala grova pengar till konsulterna, och att få honom att tro att detta är hans egen idé.

Anledningen till att jag började följa denna serie var Kristen Bell, som jag har gillat ända sedan hon spelade Veronica Mars i serien med samma namn. Hon verkar för övrigt vara en mycket sympatisk person i verkligheten, som bland annat får panikattacker av lycka inför tanken att få träffa en sengångare, samtidigt som hon är ögongodis av högsta kalibern.

Men serien har växt i mina ögon trots att den bara nått avsnitt 4 än. Alla karaktärerna är mycket underhållande. Jag hittade även en liten parallell web-serie som heter ”Fridays at Galweather” som de spelat in samtidigt som serien. Hittills har de släppt 4 avsnitt på YouTube:

Del 1: Sexual Harassment
Del 2: The Applicant
Del 3: Blackout
Del 4: Mystery Drink 1