Community – 3×12 – Contemporary Impressionists

Nu börjar jag känna igen Community igen. Detta var uppenbarligen det första avsnittet som skulle sänts efter julhelgen och det märktes att de lagt lite extra krut på det för att vi som tittare skulle komma att ha höga förväntningar på det, till skillnad från förra veckans som alltså skulle varit det sista innan juluppehållet. Det var stor klassskillnad mellan de båda avsnitten, måste jag säga.

Denna veckan fick vi även se lite Chang igen, vilket alltid är en höjdpunkt. Han hade flera grymt roliga scener, som vanligt, men jag tycker ändå att hans karaktär har tonats ner en hel del sedan första, och även andra, säsongen. Nu är han lite mer mänsklig och inte så läskig och utflippad som han ofta varit tidigare. Jag gillar det, det skulle blivit lite enformigt i längden om han inte hade utvecklats alls på tre år.

I övrigt hade vi mängder med sköna repliker och scener denna veckan, varav Jeffs Hulk-utbrott på slutet och rektor Peltons reaktion när han fick se Jeff i pilotglasögon var de klart bästa. Det har tydligen varit lite av ett internt skämt bland skådespelarna att Gillian Jacobs, som spelar Britta, ser ut lite som Michael Jackson och nu fick vi verkligen bevis på det. Nästan kusligt lika. Jag får ju inte glömma att nämna French Stewarts insats som en pensionerad French Steward-immitaör. Det är såna detaljer som gör denna serien så genial.

Lite mörkare slut på avsnittet än vanligt, med Abed som verkade besviken på Troy och nu börjar ha en konversation med sitt jag från den onda tidslinjen i avsnittet Remedial Chaos Theory, fjärde avsnittet av tredje säsongen. Jag undrar om det kommer att leda till något i kommande avsnitt eller om det bara var en liten referens. Det kändes iallafall som om vi kommer att få se en fortsättning på det.

Rating: ★★★★☆