30 Rock – 6×13 – Grandmentor

Äntligen var det dags för ett avsnitt med Hazel Wassername i centrum. Jag har väntat på att hon skulle få en lite mer framträdande roll i serien ända sedan jag fick höra att Kristen Schaal skulle vara med. Tyvärr var avsnittet  inte ett av de roligaste vi sett, men vi fick ändå en hel del minnesvärda scener och repliker.

Hazels besatthet av Liz fick vi också se lite mer av, även om hon inte verkade riktigt så psykotisk som i ett tidigare avsnitt när hon gjorde inbrott hemma hos Liz och tittade på henne när hon sov. Hennes karaktär känns inte riktigt som den är helt utformad ännu, utan den spretar åt alla håll med udda kommentarer och beteenden. Nu när Kenneth troligtvis kommer tillbaka till sitt gamla jobb är jag tveksom om Hazel kommer vara kvar särskilt länge till.

Den parallella historien om hur Jack försöker få media intresserad av hans fru Averys öde i Nordkorea var lite nedtonad i detta avsnitt, men den kommer troligtvis att spela en större roll i det andra avsnittet som sändes denna veckan. Titeln på det är Kidnapped By Danger och låter ju definitivt som en titel på filmen som Liz nu fått hela helgen på sig att skriva. Eller, hela söndagen iallafall om man antar att TGS visas på lördagkvällen.

Rating: ★★★☆☆