30 Rock – 6×14 – Kidnapped by Danger

Veckans andra avsnitt var en klar förbättring jämfört med det första. Jag vet inte om anledningen till dubbelavsnittet denna veckan var att kompensera för den uppskjutna starten på säsongen eller för kvalitén på det första avsnittet, men jag klagar inte i vilket fall som helst. Så här många skratt är det sällan man får koncentrerat på tjugo minuter. Jag skulle vilja påstå att detta var det bästa avsnittet denna säsongen.

Det fanns så många höjdpunkter i detta avsnitt att det är svårt att välja vilka man ska skriva om här. En var naturligtvis gästspelet av Weird Al Yankovic som både gjorde en skön parodi på en av Jennas låtar samt en träffande text till signaturmelodin i slutet av programmet. En annan var det geniala draget att låta Alec Baldwins bror William spela skådespelaren som spelar Jack i filmen om honom. Kenneth hade fler underbara repliker än vanligt (“I loooove thiiiis!”) och Liz var i högform som romansblockeraren mellan Jack och hans svärmor.

Till och med Tracy och Jennas historia hade en hel del roliga stunder denna veckan. De brukar ju annars stå för de lite mindre roliga delarna av avsnitten, men nu var är de i bra form även om Weird Al förstås hjälpte till att förhöja nöjet i deras historia. Ja, det fanns faktiskt inte någon del av avsnittet som inte funkade vilket tyvärr har blivit lite sällsynt på de senaste säsongerna av 30 Rock.

Rating: ★★★★½