Californication – 5×08 – Raw

– Did you read his screenplay yet?
– What? I can’t hear you! No, not yet.
– Why? You promised.
– There’s just no upside, darlin’. If I read it and it sucks then I have to endure his pathetic attempts and give him feedback. The last young aspirant I gave notes to wound up in a hospital. And if it’s even remotely good, why would I wanna know that about him. See my dilemma here?
– I’ll never talk to you again.
– You barely talk to me now.
– I’ll become a stripper.
– I’ll read it.

— Becca och Hank

Väldigt händelserikt avsnitt denna veckan. Vem kunde tro att Tyler skulle visa sig vara en ganska schysst kille innerst inne? Inte nog med att han är en talangfylld författare, han har växt upp ett kärleksfullt och sexuellt frigjort hem tillsammans med sina två mammor som gjort honom till en ödmjuk och känslig kille. Konstigt att vi hittills i serien inte sett något av detta.

Kan det vara så att allt vi sett hittills har varit färgat av Hanks perspektiv på saker och ting? Nej, jag tror inte det. Han var ju till exempel på den där klubben innan Samurai Apocalypses gäng gav sig på honom, och han erkänner ju själv att anledningen till att började träffa Becca var för att få träffa Hank. Att han sedan skulle bli kär i henne på riktigt vet vi ju egentligen fortfarande inte om det faktiskt är sant. Han kan fortfarande visa sig ha använt henne bara för att gynna sin egen karriär som författare.

En annan som börjar visa lite mer av sitt rätta jag är Lizzie, som nu börjar hinta ganska tydligt om att hon vill att Charlie ska stödja hennes karriär som skådespelerska ekonomiskt. Hennes oskyldiga utseende och beteende får en att vilja tro att hon faktiskt bryr sig om honom, men jag är rädd att han kommer bli besviken. Om det visar sig att hon är ärlig vore jag den första att glädjas. Charlie behöver någon mer än Hank som faktiskt gillar honom.

Avsnittets bästa scen var överlägset den i Stu och Marcys hus när Charlies och Lizzies kärleksstund blir avbruten av Marcy och Stu som kommer hem och inte kan vänta på att hoppa i säng. Diskussionen efteråt var fantastiskt kul och hur Stu kunde läsa av hela situationen på otroligt fel var grymt roligt. En av de roligaste scenerna i Californication på mycket länge.

Vi fick även ett kärt återseende av Rob Lowes karaktär Eddie Nero som nu blivit inblandad i Sams filmprojekt. Med två karaktärer som är så otroligt inbilska och pretentiösa utan att ha någon egentlig koll på läget kan nästa veckas filmprojekt bli hur kul som helst. Definitivt ett av säsongens bästa avsnitt.

Rating: ★★★★☆