House of Lies – 1×08 – Veritas

– So, finally it just got to the point, I said to the professor straight out; If I show them to you, you think you could stop staring at them in class?
– That was such a good story, about your boobs.

— Beth och Jeannie

Saker och ting börjar se mörkare och mörkare ut för Marty och hans team. Förra veckans misslyckande som kostade firman ett stort konto hos Pfizer verkar inte vara något som kommer glömmas bort i första taget. Nu när Gallweather riskerar att slås ihop med Metro Capital ligger de allihop risigt till. Men Marty kommer ju naturligtvis inte att ge sig utan strid, vilket vi ser fram emot.

Veckans rekryteringsträff i chefens sommarhus gav oss en lektion i hur jäklig han kan vara när hans levebröd är i fara. Sättet han lurade in James i fällan utan att knappt ens försöka var lika genialiskt som vanligt. Jag tvivlar dock på att vi sett det sista av James. Hans löfte om hämnd bådade inte gott.

Doug och Clydes version av My Fair Lady slutade ju inte riktigt som någon av dem hade väntat sig. Dougs lilla adept hittade verkligen rätt chef att ställa sig in hos till slut. Kommer vi att se mer av honom i serien? Tveksamt, men om vi gör det kan han bli en användbar vän för Doug.

Jeannie hade det ju lite tufft också. Hennes lilla plan för att sänka Beth omintesgjordes ju av Clydes svaghet för snygga tjejer. Hans reaktion på hennes tacksamhet var ju också avsnittets höjdpunkt. Jeannie däremot verkar tydligen bli så desperat att hon ligger med chefen för att få behålla jobbet. Jag tvivlar på att det påverkar honom nämnvärt när det gäller dock, på den nivån av falskspel och knivhuggeri som dessa chefer ligger på.

Ett lagom underhållande avsnitt som lägger grunden inför avslutningen av säsongen. Jag har en känsla av att de kommande fyra avsnitten kommer bli riktigt bra.

Rating: ★★★☆☆