Californication – 5×05 – The Ride Along

 

– So what’s the move here? Good cop, bad cop, bald cop?

— Hank

Detta avsnitt kändes till en början ganska fristående men jag misstänker att ett par händelser i sista akten kommer att påverka resten av säsongen avsevärt. Men vi börjar väl från början. För att göra research inför sin roll som polis i den väldigt originella filmen Santa Monica Cop (ungefär som Beverly Hills Cop, men utspelar sig i Santa Monica så den är helt annorlunda) har Samurai Apocalypse bestämt sig för att åka med en riktig polis under kväll, och han har även bestämt att Hank ska följa med. När Charlie får höra det bjuder han in sig själv, naturligtvis endast för att skydda Hank och inte alls för att han är ett litet barn i en mans kropp.

Kvällen blir dock rätt misslyckad när polisen de åker med visar sig vara mer intresserad av munkar och att hålla sig vid liv än att jaga bovar. Ironiskt nog får han en stroke på ett café och de andra lämnar av honom på akuten. Sedan måste ju någon köra tillbaka polisbilen till stationen, vilket de osjälviskt tar på sig trots Charlies varningar. Det blir dock ett par omvägar på vägen till polisstationen.

Först får Sam ett telefonsamtal från någon som sett hans före detta flickvän, som Hank strulade med på en flygplanstoalett i säsongspremiären, på en klubb tillsammans med en annan kille. De åker dit och medans de väntar på att paret ska komma ut får de sällskap av en prostituerad som Charlie gentlemannaaktigt bjuder in i bilen. När paret kommer ut från klubben följer de efter deras bil och stoppar dem efter ett tag. Sam och Hank går ut för att konfrontera dem medan Charlie får en liten belöning för sin artighet genom en avsugning i baksätet. Tyvärr upptäcker han alldeles för sent att vad han trodde var en kvinna inte alls visar sig vara det, något som de andra två resten av kvällen har mycket roligt åt medan Charlie sitter i baksätet med homoångest och gråter.

Kvällens andra stopp blir på en lite finare restaurang där Karens nya man Bates har fått lite för mycket att dricka med hjälp av Beccas pojkvän Tyler. Som vi sett i tidigare säsonger reagera Bates inte riktigt som andra män när han dricker. Hans favoritsysselsättning vid sådana tillfällen är att ta av sig kläderna och spatsera runt med snorren instoppad mellan låren och visa upp sin “mangina”. Något som kanske inte alltid passar så bra på restauranger fulla med folk. Efter ett tag kommer Sam in och Tyler känner ganska snabbt igen honom som en av männen som spöade upp honom rejält i ett tidigare avsnitt. Hank försöker förklara för Becca att han inte hade något med det att göra, men hon är minst sagt skeptisk och går därifrån.

Kvällen avsnitt avslutas med att de till slut blir stoppade av en riktigt polis efter att plockat upp en joggande, naken Bates på gatan. Som sagt, en hel del efterverkningar blir det nog att vänta i kommande avsnitt.