The Big Bang Theory – 5×18 – The Werewolf Transformation

– But somehow, as I sat there wrapped in a cocoon of my own neck sweat, I found that primal part of the human spirit that just wants to keep on living. No matter what the cost.
– You’re so brave, I’m proud of you.
– I ate a butterfly.

— Howard och Bernadette

Att Sheldon är rädd för förändringar vet vi alla, men här får vi en liten inblick i varför vi alla bör vara rädda för förändringar för Sheldon. Att en missad hårklippning skulle leda till sådant kaos trodde jag aldrig. Bongotrumsolon, torsdagspyjamas på fel dag, rena vilda västern.

Även om huvudfokus (haha) var på Sheldon denna veckan så fick vi några scener med de andra karaktärerna också. Den största av dessa var Howards astronautträning, som inte verkar vara riktigt vad han räknade med. Hans berättelse om viktlöshetsträningen fick mig att kväljas lite hemma i soffan och vildmarksträningen drev honom till att göra det otänkbara; äta en fjäril. Tur för honom att han har en sådan förstående fästmö.

Penny och Leonard hade en lite mindre historia om att hon vinner över honom i schack första gången hon spelar, vilket jag tyckte var lite för osannolikt. Alla som någonsin spelat schack vet att det inte funkar så. Hoppas de inte inkluderar denna händelse i framtida avsnitt, det vore lite löjligt att bygga vidare på.

Sen var det väl bara en tidsfråga innan någon antog att Sheldon rymt från psyket, konstigt bara att det inte hänt tidigare.

Rating: ★★☆☆☆