Modern Family – 3×16 – Virgin Territory

– What is she talking about?
– Oh, it’s a My Sweet Companion doll. They all have these elaborate back stories. Beatrice works with blind dolphins and models.
– There are blind models? That’s so sad. They cannot see how pretty they are.

— Gloria och Mitchell

Denna veckan fick Phil reda på att hans dotter Haley inte längre var oskuld, och han hanterade det ovanligt bra måste jag säga. Åtminstone för att vara Phil. Till och med Haley fick erkänna att hon faktiskt har en ganska cool pappa. Samtidigt verkade Alex, till Phils lycka, upptäcka lite av vad hon missat genom att vilja växa upp för snabbt tack vare en docka som var misstänkt likt henne själv.

Claire och Gloria börjar komma lite närmare en vänskap, trots Claires envisa motstånd. Hon kan ha ärvt det från Jay, som är lika envis när det gäller Mitchell. Men han överraskar ibland, som i detta avsnittet.

Luke och Manny börjar bli lite avundsjuka på att Lily nu är den yngsta medlemmen i familjen och därför får mer uppmärksamhet. Deras bot mot detta är att bli “bad boys”, vilket resulterar i avsnittets bästa scen när Manny glider förbi grannflickan i bilen som en riktig raggare. Att han sedan var tvungen att backa eftersom han inte visste hur man gjorde en u-sväng var kanske inte riktigt lika coolt.

Det mest intressant frågan med historien om Camerons jakt på sin plastlåda var vad som hänt med Phils multifjärr till deras tv. Claire och Haley spenderade ju ett helt avsnitt på att lära sig hantera den, och nu är den borta? Konstigt.

Rating: ★★★☆☆