Modern Family – 3×15 – Aunt Mommy

– What was I thinking? I-I-I just get drunk and I bring a baby into the world?
– That would be four for four.

— Claire och Phil

Om ett avsnitt av en tv-serie någonsin varit en varning för effekterna av alkohol så var det detta. Detta måste vara den konstigaste historien jag sett i en komediserie på länge, och det menar jag på det mest positiva sättet möjligt. Uppbyggnaden av avsnittet och resultaten av middagens vinfyllda planer var det roligaste jag sett i Modern Family denna säsongen.

Att de inte skulle genomföra planen stod ju klart redan från början, men det var den obekväma och ångestfyllda resan till den slutsatsen som var det roliga. Det påminde mig om stämningen i den första serien med The Office, den brittiska. Man sitter och vrider sig av obehag samtidigt som man skrattar vilken är en mycket konstig känsla och inte något som alla uppskattar.

Resten av avsnittet var mer standard. Historien med mynten gav oss lite insikt om hur Mannys och Glorias liv var innan hon gifte sig med Jay, vilket var lite intressant. Inte särskilt roligt, men intressant.

Slutscenen gav också lite utrymme åt Lily som jag tycker varit lite anonym hittills. Ska bli kul att se hennes karaktär utvecklas allteftersom hon blir lite äldre och får lite fler repliker.