House of Lies

House of Lies – 1×12 – The Mayan Apocalypse

Det var en fest som hette duga det. Första säsongen av House of Lies avslutades ungefär som hela säsongen har sett ut, med både positiva och negativa delar. Det är en del av anledningen till att jag gillar denna serien. Ingen av karaktärerna är egentligen särskilt “goda”, men det är det som gör att de goda handlingarna de ibland utför märks desto mer. Sedan att de goda handlingarna oftast görs för att rädda sitt eget skinn är ju en annan femma.

Det visade sig ju till slut att Jeannies förberedelser för att svika sina vänner för att själv överleva kunde vändas till ett vapen mot sammanslagningen, men vi såg ju precis som Marty att Jeannie hade grymma samvetskval över hur hon skulle hantera situationen. När hon till slut gjorde det rätta och satte dit Marco insåg hon även att hon var tvungen att bryta sin förlovning. Jag gillade dock inte blickarna hon och Marty gav varandra när de satt och drack shots i slutet, det kändes incestuöst på något konstigt sätt. Vi får se om det leder till något i en eventuell andra säsong.

Det andra negativa som detta avsnitt resulterade i var ju att Roscoe till slut fick nog av sin pappas brutna löften och flyttade hem till sin mamma istället. Snacka om att välja mellan pest eller kolera. Eller kanske snarare mild förkylning och kolera med tanke på hur hans mamma är. Han är antagligen inte medveten om det, men om han bor med henne kommer han ju märka det.

Sammanfattningsvis var detta ett passande avslut på en underhållande säsong. Jag hoppas och ser fram emot att lära känna Marty, Jeannie, Doug och Clyde ännu bättre i kommande säsonger.

Rating: ★★★½☆