Community – 3×13 – Digital Exploration of Interior Design

Sprickan mellan Troy och Abed ökar sakta men säkert, med en hel del hjälp från vice rektor Laybourne från luftkonditioneringreparatörskolan. Hans mål är att Troy ska säga upp sin vänskap med Abed så att han kan byta skola eftersom han har en gudomlig talang för att reparera luftkonditioneringar. Deras vänskap har aldrig testats över två sammanhängade avsnitt förr, men jag tror att de kommer klara det.

Förra gången ett avsnitt handlade om ett kuddfort hade det en konstig drömlik stämning över sig vilket inte riktigt infann sig denna gången, mest för att vi helt enkelt inte fick se särskilt mycket inifrån dem. Det närmast vi kom var när Laybourne besökte Abed och när Britta hade sin lilla rendevouz med Subway som gav hans chef problem med att resa sig efter att ha lyssnat på inspelningen av vad som försiggick där. Det var nog den roligaste scenen denna veckan.

Temat med Jeffs själviskhet är också något vi sett förut. Det är nästan som om Brittas kommentar i början om att Troy och Abed upprepade sig var en liten kommentar till hela avsnittet. Visserligen var det ett hyfsat roligt avsnitt, men det var som sagt inte särskilt banbrytande. Det kändes mer som en uppbyggnad inför något stort och det ska dock bli intressant att se vad fejden mellan Troy och Abed kommer leda till i nästa vecka.

Rating: ★★★☆☆