30 Rock – 6×15 – The Shower Principle

Det är aldrig ett bra tecken när en komediserie börjar ta till grepp som att någon ramlar omkull eller, som i detta fallet, halkar på en golfboll för att få till ett skämt. Det finns säkert många som uppskattar sådan slapstick men jag är inte en av dem. Tyvärr var det bara börjnr på det mest mediokra, för att inte säga tråkigaste, avsnittet av 30 Rock någonsin.

Jag tror knappt ens att jag drog på smilbanden en enda gång under hela avsnittet. Det konstiga är att jag inte kan sätta fingret exakt på vad felet var. Kanske var problemet precis som för Liz att vi sett det mesta som hände förut och att manusförfattarna är de som fastnat, eller så var detta helt enkelt ett sådant där avsnitt som ofta dyker upp mitt i säsongen och mest är utfyllnad för att få till ett visst antal avsnitt i en serie.

Vi fick dock se mycket mer, bokstavligt talat, av Hazel denna veckan och hennes besatthet av Liz börjar nu märkas lite mer. Hennes plan för att bli hennes bästis börjar bli lite mer tydlig, men inte ens denna del av avsnittet var särskilt rolig, tyvärr. Jag som hade så höga förhoppningar på den historien.

Överlag har man ju höga förväntingar på denna serien, men även om man inte haft det hade detta varit ett undermåligt avsnitt. Jag föreslår att vi helt enkelt lägger detta bakom oss och låtsas som att det aldrig hänt. Det blir nog bäst så.

Rating: ★☆☆☆☆