Californication – 5×10 – Perverts & Whores

Stackars Charlie. Detta var verkligen inte hans vecka. På grund av hans svek mot Hank förra veckan då han skrev kontrakt med Tyler så har Hank sparkat honom som agent och som vän, och det verkar allvarligt denna gången. Hank börjar till och med att träffa andra agenter. Som om detta inte var nog så börjar det även gå upp för Charlie vad Lizzie egentligen är för en människa.

Han verkar dock ha fallit ordentligt för henne, han blev ju genuint upprörd när han fick veta att hon gett Stu en avsugning för att få en roll i Samurai Apocalyses film. Till och med Marcy verkar tycka lite synd om honom i detta fallet. Han visade ju dock att han fortfarande bryr sig om Marcy genom att inte avslöja vad som hänt mellan Lizzie och Stu.

På tal om filmen så känns det mer och mer som att historien byggs mot att Tyler och Lizzie kommer hamna i säng till slut, nu när hon fått en roll i filmen och allt. Att Tyler dessutom strular runt med Sams kvinna kommer ju garanterat att straffa sig. Kommer han ens att överleva om Sam får reda på det? Han har ju bara sig själv att skylla, men det vore ju lite synd om Becca som trots allt fortfarande älskar honom.

Hanks möte med sin potentiella nya agent Larry Levine började ju bra, men slutade mindre bra. För att inte säga katastrofalt. Jag tror inte att han kommer få chansen att jobba med sin idol Lars Manderhoff trots allt. Lite konstigt att se Trixie komma tillbaka lite då och då på olika ställen i serien. Jobbar manusförfattarna mot att Hank och hon kommer bli ett par till slut? Hank har ju fått lite smak på familjelivet nu, så det känns osannolikt att han skulle bli ihop med henne.

Detta var ett helt ok avsnitt med en hel del roliga stunder. Det känns inte som om det kommer hända något direkt omvälvande innan säsongen är slut för denna gången. Jag tippar på att Karen och Richard fortsätter att vara gifta, att Tyler dumpar Becca och att Hank och Charlie blir vänner igen.

Rating: ★★★½☆