30 Rock – 6×06 & 6×07 – Hey, Baby, What’s Wrong?

– Yeah, it’s just that this table feels kinda uptight. I think something a little more fun would be a better table. For me.
– Well, I don’t know Criss. Maybe a more fun table wouldn’t be as supportive. What? No, no. We are not doing this. We are not letting this table be a metaphor for our relationship. That’s what IKEA wants us to do!

— Criss och Liz

Om veckans avsnitt av The Office tonade ner Alla Hjärtans Dag så gjorde 30 Rock precis tvärtom och valde ett dubbelavsnitt som handlade mycket om det. 5 olika historier varvades i detta avsnitt.

Liz och Criss beslutar sig för att utsätta sitt förhållande för det ultima testet: en gemensam tripp till IKEA! Som svensk blir man alltid lite glad åt att se svenska saker i amerikansk tv och det spelar ingen större roll om det framstår som en dödsfälla för romantiska relationer. Som tur är är Criss inte lika känslig för bråk som Liz.

Jacks hustru Avery är fortfarande fånge i Nordkorea och denna vecka får han besök av sin styvmor som bland annat följer med honom till FN där de träffar C. Cjôkula från Transylvanien som absolut inte är någon vampyr. Han är bara allergisk mot vitlök. Tyvärr får de ingen hjälp från FN men efter att ha spenderat dagen tillsammans börjar känslorna pyra mellan dem. Ska bli intressant att se om det leder till något. Om det gör det skulle jag gissa på att vi snart får träffa Avery igen.

Lutz är som vanligt ensam denna Alla Hjärtans Dag, så Tracy och Frank beslutar att ge honom all sin samlade visdom om att ragga upp ensamma och desperata kvinnor. Tyvärr är ju Lutz Lutz, så det går ju som det går.

Jenna har som vi minns blivit A-kändis genom att sitta i juryn och vara elak mot deltagarna i Idol-programmet Americas Kidz Got Singing, men nu är det dags för henne själv att sjunga, något som hon är lite lagom nervös inför. Faktiskt så nervös att hon helt tappar förmågan att sjunga. Pete hjälper henne dock i slutändan med sina dolda pilbågstalanger.

Förra veckan hoppades jag att Kristen Schaals roll som Hazel skulle bli lite större och denna veckan slog den önskan in, med råge. Hazel blir lite… ska vi säga entusiastisk över Liz som hon tycker lever det perfekta livet. Slutscenen i avsnittet är verkligen lovande inför framtiden.

En del komediserier har problem att anpassa manus och tempo till dubbelavsnitt, men här lyckas 30 Rock riktigt bra. Det kändes inte som att de försökt dra ut på historierna eller något sånt utan allting flöt på som ett vanligt avsnitt. Det var bara mer av det goda helt enkelt.