Intressant teori om Breaking Bad

Ikväll startar Breaking Bad igen, och det pratas och spekuleras mycket om hur det ska sluta runt om på nätet. Om du inte sett alla avsnitt än är det bäst att du slutar läsa nu för denna post kommer innehålla en del spoilers. Om du inte vill ha någon aning om vad som kommer hända kanske du också bör undvika denna teorin, ifall den skulle visa sig stämma.

Ett inlägg på forumet Straight Dope lägger fram följande teori: Efter att Walter dödat någon kopierar han ett personlighetsdrag från denne. Vi har sett det flera gånger men kanske inte tänkt på det, åtminstone inte jag.

Första exemplet är Crazy 8, som brukade skära av kanterna på sina smörgåsar. Efter att Walter dödat honom började han göra samma sak. Nästa exempel är Gustavo Fring, som alltid körde en Volvo. I början av säsong fem, efter att Gus blivit sprängd i luften, ser vi Walt i en Volvo. Tredje exemplet är Mike, som drack sin whisky med is. Efter hans död ser vi Walt göra samma sak.

Vad betyder det då att vi ser Walt ordna sina baconbitar till sin nya ålder på sin födelsedag i första scenen av säsong fem? Kom ihåg att denna scenen utspelar sig i framtiden, precis som första scenen i tidigare säsonger. Vem brukade göra samma sak med Walts bacon på hans födelsedag tidigare? Jo, hans fru Skyler.

Betyder detta att Walt kommer döda henne innan serien är slut?