House of Lies – 1×04 – Mini-Mogul

 

– Whenever you have any question about what you should be doing, just ask yourself this; “What would Clooney do?”
– Riiight, right, right, ok. And what would Clooney do?
– He would tap that fucking ass.

— Clyde och Doug

House of Lies är en relativt ny serie som handlar om en grupp “management consultants” som anlitas av stora företag för att rådgiva dem om marknadsstrategier och liknande. Det låter väl spännande? Lyckligtvis är deras mål inte att hjälpa sina kunder, utan att försöka tjäna så mycket pengar på dem som möjligt. Med alla medel.

Gruppen leds av Marty, en charmör med en sociopatisk exfru och en feminin 10-årig son. Resten av gruppen består av ungkarlarna Clyde (Ben Schwartz) och Doug (Josh Lawson), som konstant tävlar om vem som kan ligga med flest kvinnor, och Jeannie (spelad av Kristen Bell).

I veckans avsnitt hyrs de in av en ung programmerare som blivit rik på ett säkerhetssystem han programmerat, men som nu riskerar att bli överkörd av styrelsen i företaget han grundat. Problemet visar sig vara att Alex, som han heter, är lite av en skitstövel som är mer intresserad av att spela gangsta än vad som är bäst för företaget. Utmaningen blir att få honom att självmant lämna över sitt företag till styrelsen, men fortfarande betala grova pengar till konsulterna, och att få honom att tro att detta är hans egen idé.

Anledningen till att jag började följa denna serie var Kristen Bell, som jag har gillat ända sedan hon spelade Veronica Mars i serien med samma namn. Hon verkar för övrigt vara en mycket sympatisk person i verkligheten, som bland annat får panikattacker av lycka inför tanken att få träffa en sengångare, samtidigt som hon är ögongodis av högsta kalibern.

Men serien har växt i mina ögon trots att den bara nått avsnitt 4 än. Alla karaktärerna är mycket underhållande. Jag hittade även en liten parallell web-serie som heter “Fridays at Galweather” som de spelat in samtidigt som serien. Hittills har de släppt 4 avsnitt på YouTube:

Del 1: Sexual Harassment
Del 2: The Applicant
Del 3: Blackout
Del 4: Mystery Drink 1